Witpatrijs

Uit Kippen Encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Engels.jpg Frans.jpg Duits.jpg Spaans.jpg Italiaans.jpg Kroatie.jpg Pools.jpg Scandinavie.jpg Slowakije.jpg Tsjechie.jpg
pyle saumon blanc liseré rotgesattelt silla roja pile crveno sedlasta czerwono siodły rødsadlet červenosedlatá červeně sedlaté
Hongarije.jpg Bulgarije.jpg Roemenie.jpg Servie.jpg Turkije.jpg Rusland.jpg Bosnie.jpg Fryslan.jpg
vörösnyergelt cherveno-cheren şa roşie belo-zlatnovrata kızıl eyerli sedlastocrvena wyt patrys

Vroeger werd deze kleurslag pile genoemd en later roodgeschouderd wit. Erfelijk is het een patrijs dier waar al het zwart is vervangen door wit.

Bij de hanen hebben een goudgezoomde hals en zadel met witte schachtstreek, terwijl de schouders rood zijn. Alle rode, dan wel goudkleuren zijn een tint lichter dan bij de patrijshanen. De rest van het dier is roomkleurig wit.

De hennen hebben een zalmkleurige borst, de halsveren zijn goudgezoomd wit en de rest van het verenpak is roomkleurig wit.

Fouten die we tegenkomen zijn: Bij de haan: ontbreken vleugeldriehoek, te bleke kleur op de schouders, hals en zadelkleur te bleek. Ook komen we te rode dieren voor, welke vooral in de borst zichtbaar wordt. Ook zien we wel eens zwarte kleurspatten. Bij de hen: roestbruine kleur op de schouders, te donkere borstkleur en zwarte kleurspatten.

Haan: Hen:
Twentshoen Witpatrijs haan
Maleier Witpatrijs hen

Veren

Haan: Hen:
Witpatrijs Halsveer Haan
Witpatrijs Halsveer Hen
Witpatrijs Rugveer Haan
Witpatrijs Rugveer Hen
Witpatrijs Zadelveer Haan
Witpatrijs Zadelveer Hen
Witpatrijs Vleugeldekveer Haan
Witpatrijs Vleugeldekveer Hen
Witpatrijs Borstveer Haan
Witpatrijs Borstveer Hen


Op alle foto's en tekst zit copyright. Wilt u foto's en/of tekst gebruiken neem dan contact op via het contactformulier.