Roodgeschouderd koekoekzilverpatrijs

Uit Kippen Encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Engels.jpg Frans.jpg Duits.jpg Spaans.jpg Italiaans.jpg Kroatie.jpg Pools.jpg Scandinavie.jpg Slowakije.jpg Tsjechie.jpg Hongarije.jpg Bulgarije.jpg Roemenie.jpg

Kleur en tekening van de haan De veren vertonen hetzelfde tekeningspatroon als bij koekoekzilverpatrijs. De kleur van de kop, hals en zadelbehang is roomwit. Rug en schouders oranje met duidelijke koekoektekening. De buitenvaan van de kleine slagpennen is roomwit, aan het veereinde moet iets bruin aanwezig zijn, waardoor bij gesloten vleugel de vleugeldriehoek bijna geheel roomwit is met aan de bovenzijde een bruin koekoekgetekende rand. De binnenvan is koekoekgetekend. Ernstige fouten: Gele tint in hals en zadelbehang. Wit in start en vleugels, te weinig koekoektekening in vleugels en staart. Veel extra witte tekening in borst waardoor er een onregelmatige koekoektekening ontstaat.

Fouten: Bovenstaande ernstige fouten in mindere mate voorkomend; bovendien ontbreken bruin in vleugeldriehoek.

De kleur en tekening van de hen is gelijk aan koekoekzilverpatrijs behalve de borst is iets minder licht in de zalmkleur.


Haan: Hen:
Leghorn Roodgeschouderd koekoekzilverpatrijs Haan

Veren

Haan: Hen:
Roodgeschouderd koekoekzilverpatrijs Halsveer Haan
Roodgeschouderd koekoekzilverpatrijs Rugveer Haan
Roodgeschouderd koekoekzilverpatrijs Zadelveer Haan
Roodgeschouderd koekoekzilverpatrijs Vleugeldekveer Haan
Roodgeschouderd koekoekzilverpatrijs Borstveer Haan
Wiki.jpg

Op alle foto's en tekst zit copyright. Wilt u foto's en/of tekst gebruiken neem dan contact op via het contactformulier.