Modern Engels Vechthoen: verschil tussen versies
Uit Kippen Encyclopedie
Regel 171: | Regel 171: | ||
|[[Afbeelding:Modern Engels vechthoen Roodgeschouderdblauwzilverpatrijs haan.jpg|thumb|left|225px|Modern Engels vechthoen Roodgeschouderdblauwzilverpatrijs haan]] | |[[Afbeelding:Modern Engels vechthoen Roodgeschouderdblauwzilverpatrijs haan.jpg|thumb|left|225px|Modern Engels vechthoen Roodgeschouderdblauwzilverpatrijs haan]] | ||
|[[Afbeelding:Modern Engels vechthoen Roodgeschouderdblauwzilverpatrijs hen.jpg|thumb|left|225px|Modern Engels vechthoen Roodgeschouderdblauwzilverpatrijs hen]] | |[[Afbeelding:Modern Engels vechthoen Roodgeschouderdblauwzilverpatrijs hen.jpg|thumb|left|225px|Modern Engels vechthoen Roodgeschouderdblauwzilverpatrijs hen]] | ||
+ | |- | ||
+ | ![[Patrijsbont]] | ||
+ | |- | ||
+ | |[[Afbeelding:Modern Engels vechthoen Patrijsbont haan.jpg|thumb|left|225px|Modern Engels vechthoen Patrijsbont haan]] | ||
+ | |[[Afbeelding:Modern Engels vechthoen Patrijsbont hen.jpg|thumb|left|225px|Modern Engels vechthoen Patrijsbont hen]] | ||
|- | |- | ||
![[Blauwgoudberken]] | ![[Blauwgoudberken]] |
Versie van 20 dec 2015 om 01:16
Land van herkomst: | Engeland | ||||
---|---|---|---|---|---|
Uiterlijke kenmerken: | Een vechthoen met zeer lange benen, | ||||
Gewicht: | groot: | kriel: | |||
haan | hen | haan | hen | ||
2 - 3 kg | 1,75 - 2,5 kg | 575 - 625 gram | 475 - 550 gram |
Kleurslagen:
Patrijs | |
---|---|
Zilverpatrijs | |
Roodgeschouderdzilverpatrijs | |
Witpatrijs | |
Berken | |
Goudberken | |
Blauwberken alleen erkend bij kriel | |
Zwart | |
Wit | |
Blauw alleen erkend bij kriel | |
Koekoek alleen erkend bij kriel | |
Koekoekpatrijs alleen erkend bij kriel | |
Blauwpatrijs alleen erkend bij kriel | |
In Nederland niet erkende kleurslagen:
Tarwe | |
---|---|
Zilvertarwe | |
Blauwzilverpatrijs | |
Roodgeschouderdblauwzilverpatrijs | |
Patrijsbont | |
Blauwgoudberken | |
Roodgeschouderdberken | |
Lilac zilverhalsig (Chocolade-blauw zilverhalsig) | |
Chocolade | |
Zwartbont | |
Wit met zwarte vlekken | |